Over gîte ‘Maison Perdu’

Maison Perdu, vernoemd naar onze inmiddels overleden favoriete kater, is een oude boerderij op het Franse platteland.

De gîte is onderdeel van een 200 jaar oude boerderij in het kleine dorpje La Verchère, gelegen in het meest zuidwestelijke puntje van natuurpark Morvan. Gastvrouw Marianne geniet hier ’s zomers van de zorgvuldig gekweekte rozen in haar grote tuin. Naast mooie bloemen, levert de tuin inmiddels peren, appels, kersen, pompoenen, prei, uien, sperziebonen, tomaten en natuurlijk aardbeien. Het vergt wel wat onderhoud, dus daar is ze het meest te vinden. Uiteraard kent ze de streek ook goed en weet dus alle leuke brocantes, mooie kerken om te bezichtigen en goede wandelplekken.

Hoe ziet het huisje er uit?
De gîte is eenvoudig ingericht en vooral heerlijk voor mensen die houden van ruimte en stilte. Het huisje bestaat uit twee verdiepingen. Op de begane grond bevindt zich de woonkamer met keuken (ca 30 m2) met rustieke meubelen, badkamer met douche, wastafel en toilet. Op de 1e verdieping is de grote slaapkamer (ca 30 m2) met een groot tweepersoonsbed (180 x 200 cm).
Vanuit het bed heeft u een riant uitzicht op het dal. Dat is prettig wakker worden! Relaxen kunt u op uw eigen terras en schaduwplek, met tafel en stoelen. Voor het huisje langs loopt een weggetje waarover de boeren (de buren) twee keer per dag langs komen met hun tractor, verder is er nauwelijks verkeer. Behalve dan de post en de bakker die langskomen. Vers brood en croissants worden dus voor de deur verkocht (niet dagelijks).

Omgeving
In het dichtbijzijnde dorp Chiddes, op ca 5 autominuten van het huis, is een bakkertje en een café-restaurant met een smakelijk dagmenu voor een kleine prijs. Ideaal voor als u een keer niet wilt koken.
Een supermarkt (Atac) vindt u in Luzy, op ca 10 km afstand, waar ook 1 x per week een markt wordt gehouden. In dit dorp zitten ook wat cafés en restaurants voor de liefhebbers. In Autun, op ca 40 minuten met de auto, is een leuke boerenmarkt op vrijdag en natuurlijk vele winkels, een hypermarché en musea en andere bezienswaardigheden. Kortom, dit is Bourgondië op zijn best.

Geef een reactie