Sleutelbloemen en zwaluwen

1 April. Het is nog steeds koud. Niet zo koud als in Nederland maar toch nog geen lente zo te voelen. Toch zijn veel planten niet van plan nog te wachten en ik zie groene piepkleine blaadjes overal aan de takken.
De Sleutelbloemen kunnen goed tegen de kou en overal zie ik ze in allerlei kleuren tussen het gras. Ook het Maarts Viooltje dat is zo’n lief bloempje: zo klein maar toch heel opvallend tussen het gras en de dorre bladeren. Het maakt me blij te zien dat de lente er toch aan komt. Later dan normaal maar toch.

Vorig jaar was het om deze tijd 22 graden en het gebroken hartje stond in volle bloei. Nu zie ik als ik goed kijk net 1 cm sprietjes boven de grond uitkomen. Enfin, met wat geduld zie ik de hartjes wel over een paar weken, neem ik aan.

Ik was wel stomverbaasd dat ik twee zwaluwen op de telefoondraad zag zitten van de week. Eentje brengt af en toe de nacht door in het washok waar het nestje van vorig jaar nog hangt. Zo past hij (of zij?) op ’t nest dat er geen indringer hun woning inpikt. Ik dacht dat de luwtjes ook wel later zouden komen, maar ja, ze kunnen niet even vanuit Afrika bellen om te vragen naar het weer. 🙂

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , . Bookmark de permalink.